Maja Lunde fra Oslo har blant annet skrevet boken «Bienes historie», som vant bokhandlerprisen og var den mest solgte boka i Tyskland 2017, samt «Blå»og «Over grensen».

Nå skal den sistnevnte boka filmatiseres under navnet «Flukten over grensen», som den første krigsfilmen for barn – ifølge en pressemelding fra Norsk Film Distribusjon.

Aktuell krigshistorie

– Da jeg startet arbeidet med denne fortellingen, var målet å fortelle en historie fra krigen, om vår nære fortid, for barn, sier Maja Lunde i pressemeldingen.

– Historien startet hos meg som filmmanus, men ble til bok før den nå blir til film. «Over grensen» har en spesiell plass i hjertet mitt. At denne fortellingen er viktig for meg, handler ikke om at det er min første barnebok. Det handler om historiens tematikk. En tematikk som, siden boka kom ut i 2012, dessverre har blitt skremmende aktuell, forteller Maja Lunde.

Historien handler om fire barn på flukt fra nazistene i desember 1942. De er jøder, og prøver å komme seg til nøytrale Sverige. Filmen blir en spenningsfilm for barn.

Maipo Film produserer

Maipo Film har produsert over 30 filmer og TV-serier siden selskapet ble grunnlagt i 2013.

Nå skal produksjonsselskapet også filmatisere «Flukten over grensen».

Den siste tiden har de satset stort på barnefilmer, og har blant annet produsert den nye Flåklypa-trilogien.

Johanne Helgeland har regi for «Flukten over grensen», som har premiere i februar 2020.

Rollene som de fire barna i filmen spilles av Anna Sofie Skarholt fra Oslo (f. 2007) Bianca Ghilardi-Hellsten fra Oslo (f. 2010) Samson Steine fra Slependen (f. 2007) og Bo Lindquist-Ellingsen fra Moss (f. 2006).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00