24. februar spilles «En mann ved navn Ove» i kulturhuset. Allerede nå er det kun få billetter igjen, og Riksteatret setter opp en ekstraforestilling samme kveld.

«Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.»

Slik presenteres forestillingen av Riksteatret.

Bok, Film, Teater

Fredrik Backmans suksessroman «En mann ved navn Ove» ble i fjor til både film og teater. Romanen om Ove har bare her til lands solgt i over 100.000 eksemplarer, og er for lengst blitt en internasjonal suksess.

Da den svenske filmen hadde norgespremière rett før jul i fjor, ble den av Hamar Arbeiderblads anmelder kalt «en fin liten julepresang». I Stockholm ble Teaterforestillingen i Stockholm omtalt som «feelgood-teater med mening».

Her til lands spilles teaterforestillingen for tida på Oslo Nye Teater med Sven Nordin som Ove. «Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker,» har Nordin selv sagt om rollen.

Norgespremièren var 10. november. «Feelgood» i ordets beste forstand», het det i VGs anmeldelse. «Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing», ifølge Aftenposten. «Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget», het det i Klassekampen

Mer moro

Riksteatrets første forestilling i Hamar i vårsesongen, er komedien «Kollaps i kulissene», med Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle i spissen for et topplag av norske komedieskuespillere. 2. februar spilles den i Hamar, og ifølge kulturhusets hjemmeside er det også her bare få billetter igjen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00