Sist var Christel Alsos på AnJazz, og ble løftet betraktelig av publikum og atmosfæren på den siste dagen av festivalen.

Fredag sto hun på den ganske ferske scenen på Festiviteten. Det er ikke til å stikke under en stol at hun gjorde et annet inntrykk nå. Det i seg selv er interessant, for en konsertopplevelse er tydeligvis avhengig av mange brikker.

Intimt og gjennomsiktig

Alsos selv likte seg godt i lokalet, med det særegne interiøret. Det virket også som om publikum trivdes. De var lyttende, akkurat som Alsos ønsket seg. Ingen forstyrrende prating, heldigvis! Alle hadde god sikt mot scenen, som var lyssatt med variert og spennende lys, og det hele ble virkelig passe intimt. Salen hadde slikt sett et godt utgangspunkt!

et kjølig inntrykk

Lyden i salen var meget gjennomsiktig. Det gjorde at alle instrumentene kom virkelig fram. Konserten startet overbevisende. Med «Remember it now» kom den skjøre, sterke vokalen til sin rett, og Alsos viste også en jazzaktige side, selv om hun beveger seg stort sett i et poplandskap.

Lyden fungerte egentlig best på balladene, slik som på «If you knew me now». Alsos flotte og sterke vokal var på disse akkurat passe framtredende, og det er jo nettopp den som skal høres. Bandet laget her et flott og spennende komp, hvor de improviserte seg over i neste låt, «Found».

Alsos sang meget sterkt og innlevd her, men noen av magien forsvant likevel. Lyden ble etter hvert vel litt kjølig, med nesten romklang. Det ga en kontrast som ikke var ønsket. Det passet liksom ikke helt til den intime settingen.

På den siste singlen «Diamonds in the rough» tok synth og bass rett og slett overhånd, med altfor lite vokal. Selv om bandet i seg selv var bedre enn siste, ble totalinntrykket slikt at Alsos ikke klarte å komme opp på nivået fra konserten i mai. Det blir likevel spennende å følge videre med dette konsertlokalet, som tydeligvis har både sin styrke og noen utfordringer.

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.