Han har vært vokalist i Return helt fra starten i 1980, og er det fortsatt. I løpet av året skal Return unnagjøre rundt 25 jobber, som de har hatt for vane de siste årene.

Men Knut Erik har også vist seg fra andre sider som sanger de siste årene. Ikke minst med suksess i «Stjernekamp» i 2015, der han viste egenskaper som han tidligere ikke hadde vist noen.

Det var da det tok av. For plutselig fikk han opptre på tv ni lørdager på rad, og hver uke var det over en million som så ham.

ville enda mer

– Etter slutten på «Stjernekamp» senhøsten 2015, begynte det å hagle med forespørsler, sier han.

– Det var tilbud om en rekke fine oppdrag som jeg bare måtte si nei til.

Men det ga også lyst til å gi seg selv tid til å ta på seg mer og synge mer, i stedet for å fortsette med kvalitetskontroll i bygg, som var jobben hans helt til i vår.

– Jeg synes jeg har hatt et fantastisk innholdsrikt liv. Men jeg kjente jeg måtte sjekke om det var noe enda mer, sier han.

– For med full jobb kunne jeg for eksempel ikke ha sagt ja til å synge på Stevie Wonder-prosjektet. Det var en sjanse jeg hadde lyst til å gi meg.

– Men det er fortsatt litt rart. Det hender jeg må gå ut og kløve noen vedkubber for å kjenne at alt er i gjenge.

Ingen soulfyr

– Jeg har egentlig aldri vært en ordentlig soulfrelst fyr, sier Knut Erik Østgård. – Jeg har heller ikke gått så dypt inn i musikken til Stevie Wonder noen gang.

Det har stort sett begrenset seg til å hviske «I just called to say I love you» i øret til ei han danset med på skolediskoteket i gamle dager, forteller han.

Men nå skal han til og med danse litt, som på «Part Time Lover».

– Det er nok noen som har spurt om jeg virkelig kan synge Stevie Wonder, sier han.

– Og da går det jo gjerne en liten faen i en.

– Det hadde vært verre om Damenes Aften hadde spurt om jeg ville vært med på Abba-prosjektet deres, sier han.

– Da hadde jeg nok måttet spørre om jeg kanskje kunne blitt med en annen gang i stedet.

Les også
KULTUR Klar for semifinalen i Stjernekamp.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.