Det var god stemning og myldrende liv da andre dag av årets store multikulturelle barnefestival gikk av staben. Folkehavet ved jernbanemuseet vitnet om hamarsinger som ivrig tok inn inntrykk fra de 45 nasjonalitetene representert.

Variert show

Programmet på hovedscenen bydde i dag på blant annet dans fra Myanmar, oppvisning i ekte amerikansk cheerleading fra Hamar Cheer Team Angels , og musikalske inntrykk fra kloden rundt med verdensmusikkgruppa ComboNations. Selv med truende skyer som etter hvert gikk fra å tilby lettere duskregn til skikkelig nedbør, stilte publikum opp. 

LES OGSÅ: Opplevelser fra hele verden

Circus Raj var i dag som i går like populært, og deres halsbrekkende stunts og imponerende triks var åpenbart høydepunktet for flere. Sirkusdirektør Farzana Khan fra India forteller om deres arbeid med å spre indisk kultur, og sier seg storfornøyd med Hamar-publikummet. Sirkuset fra delstaten Rajasthan har opptrådt i Europa flere ganger.

Barnebok om flyktninger

Charlotte Håkonsen har illustrert boka Jeg gikk meg over sjø og land, den første norske barneboka som tar opp det høyst aktuelle temaet flyktninger. Ideen til boka, som er en fiktiv historie om en ung gutt på flukt fra konflikt, kom da redaktør Tina Marie Tsiplaki hadde problemer med å forklare flyktninger for sin sønn. Tsiplaki teamet seg opp med Håkonsen og forfatter Siddhant Rihel Kumar, og sammen laget de den informative barneboka i løpet av et år.

Håkonsen forteller om brae tilbakemeldinger, og at deler av overskuddet fra boka går til Flyktninghjelpen.

LES OGSÅ: - Mangfold fra Vang til Sør-Afrika

Besøksrekord

Festivalleder Mocci Ryen ser ikke på regnværet som en nedtur, og forteller om besøksrekord på lørdagen. Uten å røpe noe lover hun overraskelser når Stoppested Verden feirer jubileum år.

- Det beste for meg er å se reaksjonene fra alle som er her, spesielt barna siden dette er en festival for barn. Nå nettopp var det tre jenter som kom opp til meg og takket for det jeg gjør, og det er jo ekstra gøy, sier hun. Ryen og Stoppested Verden mottok i går Mangfoldprisen 2016 for sin rolle som samleplass for folk med ulike etnisk bakgrunner.

Publikum virket også storfornøyde med helga, og samtlige besøkende som HA snakket med var bestemte på å komme tilbake neste år.

LES OGSÅ: Stoppested verden får mangfoldprisen

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.