Først etter 32 år ble denne suverene konserten gitt ut på CD. Eller, det er ikke helt sant: Opptakene fungerte nemlig som grunnlag for en haug med låter på legendariske «Sheik Yerbouti» fra 1979. Uansett, «Hammersmith» gir lytterne et utsøkt innblikk i hvordan en komplett Zappa-konsert låt på 1978-turneen.

Her får man tre CD-er fylt til randen med god musikk. Vi får servert romantiske og satiriske kjærlighetssanger som «I Have Been in You», men mer interessant er det å høre Franks unge band gyve løs på klassikere som «Little House I Used to Live in».

Her får keyboardist Tommy Mars briljere med sin karakteristiske stil – falsettvokal oppå improvisert tangentsolo. Det er også usedvanlig interessant å høre en tidlig versjon av mesterverket «Watermelon in Easter Hay», som senere skulle bli en av de beste låtene på ellers ujevne «Joe’s Garage».

Her er låta omtrent dobbelt så rask som studioversjonen, så vi kan være glad Frank senere valgte å roe ned et par hakk. Vi slipper ikke unna grufulle «Bobby Brown» og «The Torture Never Stops», men begge er lette å hoppe over.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.