Først etter 32 år ble denne suverene konserten gitt ut på CD. Eller, det er ikke helt sant: Opptakene fungerte nemlig som grunnlag for en haug med låter på legendariske «Sheik Yerbouti» fra 1979. Uansett, «Hammersmith» gir lytterne et utsøkt innblikk i hvordan en komplett Zappa-konsert låt på 1978-turneen.

Her får man tre CD-er fylt til randen med god musikk. Vi får servert romantiske og satiriske kjærlighetssanger som «I Have Been in You», men mer interessant er det å høre Franks unge band gyve løs på klassikere som «Little House I Used to Live in».

Her får keyboardist Tommy Mars briljere med sin karakteristiske stil – falsettvokal oppå improvisert tangentsolo. Det er også usedvanlig interessant å høre en tidlig versjon av mesterverket «Watermelon in Easter Hay», som senere skulle bli en av de beste låtene på ellers ujevne «Joe’s Garage».

Her er låta omtrent dobbelt så rask som studioversjonen, så vi kan være glad Frank senere valgte å roe ned et par hakk. Vi slipper ikke unna grufulle «Bobby Brown» og «The Torture Never Stops», men begge er lette å hoppe over.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00