Med lite tekst egner den seg kanskje mest som bakgrunnsmusikk i mørketiden, med både rimfrost, isregn og et glimt av Aurora Borealis, takket være de rene og klare stemmene. Mest spennende er den utfordrende komposisjonen «Plainscapes» av latviske Péteris Vasks, for kor, fiolin og cello. Den beskriver den latviske skogen gjennom året, med vokal fuglekvitter og flotte glissandi. Her bidrar furnesingene Mari og Håkon Samuelsen på subtilt vis, og fletter seg nydelig inn i de lavmælte tonene. Den minimalistiske stilen byr for øvrig på lite variasjon. Det er likevel en ypperlig plate til å finne sinnsro.

Omtalt av: Paula Bjertnes


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.