Rundt 300 ungdommer var på plass under fredagens store fest i Kirsten Flagstad-salen. Konsertkvelden ble arrangert i regi av Hamar kulturhus i samarbeid med Kulturkort for ungdom, og arrangørene kunne fortelle at de ivrigste ungdommene var på plass hele ti timer før konsertstart.

Fire av landets mest framgangsrike talenter var på plass for å underholde, og artistene sto i kø for å komme seg opp på scenen. I salen gjorde de frammøtte alt de kunne for å heve stemningen. 

Martine Heen Haukåsen (13), Emilie Engebretsen (13), Nadia Håkonsen (13) og bursdagsbarnet Kristin Pa Lian (14) var alle på plass for å være med på moroa, og venninnegjengen fra Hamar forteller at de var tidlig ute for å sikre seg en plass i salen.

- Det er veldig mange flinke artister her. Vi var her to timer før konserten startet, sier Emilie Engebretsen. Kristin Lian synes det var både spesielt og morsomt å feire 14-årsdagens sin i Hamar kulturhus, og jubilanten var ikke i tvil om hvem som sto for kveldens høydepunkt.

- Suite 16. De er både kjekke og talentfulle, sier Lian og får full støtte fra venninnegjengen. 

- Jeg har vært på konsert med Suite 16 flere ganger, men jeg blir ikke lei. De er veldig flinke, sier Engebretsen. 

- Det er de andre artistene som er her også. Daniel Owen er veldig flink til å danse, skyter Martine Haukåsen inn.

Fremadstormende artister

Skei & PT markerte seg under TV2-programmet «The Stream» i løpet av høsten 2016. hip-hop-artisten Cezinando legger bak seg et helt vanvittig år etter å ha blitt kåret til «Årets nykommer» under P3 Gull og «Årets Urørt» under By:larm. Den unge artisten fra Oslo har nylig blitt nominert til hele tre spellemannspriser. 

Suite 16 har opparbeidet seg en trofast fanskare og i sommer opptrådte de på blant annet åpningsshowet til Norway Cup, Allsang På Grensen og Pink Party i Kristiansand foran 17.000 tilskuere. Suite 16 markerte seg dessuten under den norske Melodi Grand Prix-finalen med en sterk tredjeplass. Sangeren og danseren Daniel Owen er den eneste av fredagens artister som også tidligere har gjestet Hamar kulturhus. Artisten, som sto igjen som vinner av tv-programmet Norske talenter i 2011, var nemlig på plass i Hamar kulturhus under konserten med Marcus og Martinus i Kirsten Flagstad-salen i 2015.

Begivenhetene sto i kø

Det var yndlingene i Suite 16 som åpnet festkvelden og på de fremste radene var det rene beatlemania-tilstander da Boybandet entret scenen. Deretter var det Cezinando som tok over showet, og hip-hop-artisten fra Oslo gjorde sitt for å holde temperaturen oppe. Daniel Owen gikk på scenen som kveldens tredje artist, før rapduen Skei&PT fikk æren av å avslutte kvelden. Stemningen var god gjennom hele kvelden, og de frammøtte ungdommene var strålende fornøyd etter å ha blitt påspandert en alle tiders konsertkveld. 

- Det skjer ikke så veldig mye for ungdommer, og det er veldig bra at de arrangerer kvelder som dette. Spesielt ettersom det er gratis, sier Nadia Håkonsen.

- Da må man møte opp når det først skjer noe, mener Emilie Engebretsen.  

Se bilder fra konsertkvelden øverst i saken. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.