Den er stemningsfull og leken, lyrisk og sprelsk. Trioen Andreas Ulvo på piano, Sigurd Hole på kontrabass og Frode Haltli på trekkspill har tatt for seg skatter fra Hedmarks musikkarkiv og serverer det på albumet «StaiStua», som Musikk i Hedmark står bak. Det er folkemusikktradisjoner i Hedmark som formidles ved gjennom elementer fra både jazz og improvisasjon. Resultatet er et album med sterkt melodisk preg, men også med innsmett som både utfordrer og utdyper tradisjonsstoffet. Det er en verdifull utgivelse, ikke bare ved å vise glimt fra arkivet som sannsynligvis få kjenner, men som i enda større grad er viktig gjennom oppdateringen av stoffet og måten det skapes nye spenninger i det.

Omtalt av Geir Vestad

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.