Slik het det i Den Norske Operas program før konserten «Tour de Force» ble framført vinteren 2015. Og enten det har handlet om albumet «Tour de Force», eller konserten med samme navn som var basert på albumet, så har omtalene gjennomgående dreid seg om det grenseoverskridende ved dette prosjektet. Det fikk da også en rekke toppanmeldelser helt fra albumslippet i 1992. I VG fikk han terningkast 6, i Dagbladet ble han kåret til «Årets artist» samme år.

Albumet sørget også for at Ole Edvard Antonsen for første gang gikk helt til topps på VG-lista. Det var det fjerde albumet han hadde inne på lista, og det lå på VG-lista Topp 40 i hele 19 uker. Oppfølgeren «Read My Lips» nådde en 7. plass på VG-lista og «Landscapes» en 17. plass.

først klassisk

NTB hadde også et større intervju med Ole Edvard i forbindelse med platelanseringen i 1992. Her understreket Antonsen at han det neste halvåret skulle gjøre to klassiske produksjoner i London det neste halvåret. Men han understreket at «Tour de Force» var noe helt annet. «Den kommer foreløpig ut bare i Norge», fortalte han. «Det er ikke den musikkformen jeg først vil markere meg med internasjonalt. Jeg vil gjøre meg kjent i utlandet som en klassisk trompetist. Derfor står det seriøse repertoaret øverst på programmet,» uttalte han i 1992. Og akkurat da synes det å ha vært innspilling av wienerklassikere og barokkmusikk han hadde i sikte.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.