Slik het det i Den Norske Operas program før konserten «Tour de Force» ble framført vinteren 2015. Og enten det har handlet om albumet «Tour de Force», eller konserten med samme navn som var basert på albumet, så har omtalene gjennomgående dreid seg om det grenseoverskridende ved dette prosjektet. Det fikk da også en rekke toppanmeldelser helt fra albumslippet i 1992. I VG fikk han terningkast 6, i Dagbladet ble han kåret til «Årets artist» samme år.

Albumet sørget også for at Ole Edvard Antonsen for første gang gikk helt til topps på VG-lista. Det var det fjerde albumet han hadde inne på lista, og det lå på VG-lista Topp 40 i hele 19 uker. Oppfølgeren «Read My Lips» nådde en 7. plass på VG-lista og «Landscapes» en 17. plass.

først klassisk

NTB hadde også et større intervju med Ole Edvard i forbindelse med platelanseringen i 1992. Her understreket Antonsen at han det neste halvåret skulle gjøre to klassiske produksjoner i London det neste halvåret. Men han understreket at «Tour de Force» var noe helt annet. «Den kommer foreløpig ut bare i Norge», fortalte han. «Det er ikke den musikkformen jeg først vil markere meg med internasjonalt. Jeg vil gjøre meg kjent i utlandet som en klassisk trompetist. Derfor står det seriøse repertoaret øverst på programmet,» uttalte han i 1992. Og akkurat da synes det å ha vært innspilling av wienerklassikere og barokkmusikk han hadde i sikte.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00