Tor Karseths syngespill med stoff fra forfatteren Guttorm Haugen i samarbeid med Hempa skole er en verdifull form for formidling av et tradisjonsstoff og et forfatterskap.

I utgangspunktet er det en teaterforestilling, og nå foreligger også plata med atten låter fra forestillingen. Det er litt av en satsing fra skolen, der alle elevene var med. Og også på albumet «Sanger fra Rypesvea» er det elevenes herlige sangglede som bærer stoffet.

Musikken har det karakteristiske Karseth-preget, og tekstlig gjør han god bruk av lokale elementer. I utgangspunktet rommer ikke romanen «Rypesvea» noe typisk barnestoff, men desto finere er det å høre hvordan elevene har gått inn i det med liv og sjel.

Omtalt av Geir Vestad


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.