Kinkverk / Playground

Frank Tønnesen, 42-åringen som lyder artistnavnet Tønes, er ute med nytt materiale; «Vindbrest». Karen fra Sokndal platedebuterte allerede i 1996, men det var først med «Sån av salve» i 2012 at det store publikummet oppdaget ham. Han lager humoristiske og underfundige tekster med dypere mening, og det er bare å lene seg tilbake og nyte Tønes skarpe penn. Men, denne plata føles ikke like langt inn i sjela som nevnte «Sån av salve». Forrige plate var røff og skranglete som man umiddelbart falt for. «Vindbrest» er for all del ei bra plate fra en dyktig håndverker, men den er dessverre litt for glatt i soundet. Undertegnede er av dem som først oppdaget Tønes i 2012, og har siden lytta gjennom det meste av hans karriere. Tønes har holdt på det samme dempa visepop-uttrykket karrieren gjennom, og kan dette til det fulle. Det beviser han i låter som «Dråba i sjøen», «Klare farga» og «Villspor». De drar «Vindbrest» opp, men som helhet er dette altså litt ned siden sist. Men uansett ovennevnte ord, Tønes' «Vindbrest» kommer til å få mye spilletid hos undertegnede.

Omtalt av Svein Erik Løberg

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.