Nyinnflyttet hamarsing Tone H. Romtveit har nettopp gitt ut singelen «Spor etter deg», der hun selv har skrevet tekst og melodi og har gitt den ut på eget selskap. Hun er vokst opp i Telemark, har utgangspunkt i folkemusikk, og «Spor etter deg» viser hvordan hun tar med elementer fra folkemusikken inn i visesangen. Med sang og piano får låten et ganske så nakent uttrykk, og preges av en stillferdig lyrisk tone. Tematisk handler det om å ta vare på og bygge på arven. Selv har hun fortalt at utgangspunktet er minnet om bestefaren; «Han tråkka opp vei når det var snøvær ute og jeg fulgte etter i spora hans. Når vi kom inn, var det fram med fela, et dikt eller ei vise. Det satte spor.» Så langt er det møtet mellom folkemusikk og visesang som preger låten, og det gir rom for en fin og fruktbar kontrast mellom tradisjonens fylde og en søkende varhet.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.