Som lyn fra klar himmel dukket bassisten Avishai Cohen opp i spillelistene mine på YouTube. For en befriende åpenbaring!

Jeg hadde aldri hørt om den israelske bassisten før han og bandet tilfeldigvis dukket opp i hodetelefonene. Jeg måtte med en gang bestille det som regnes som Cohens beste skive, nemlig Continuo.

Allerede et snaut minutt ut i førstelåta «Nu Nu» skjønte jeg at dette var musikk av høyeste kvalitet. Den spennende musikalske reisen starter med Amos Hoffmans klimpring på oud – et pæreformet strengeinstrument med en utsøkt klang. Avishai selv spiller for det meste kontrabass, noe som låter helt sublimt.

Materialet er relativt lyttervennlig, men samtidig krevende jazz. Man hører med en gang at dette er gutter som behersker sine instrumenter fullt ut.

Høydepunkter: «One for Mark», «Emotional Storm» og «Smash». Tittellåta er også interessant – med Cohen på elektrisk bass til en forandring.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.