Frank Benjamin Finger har tidligere gjort seg bemerket med sine originale og eksperimentelle komposisjoner, og her har kunstneren, fotografen og musikeren nok en gang lekt seg fram til en rekke ulike og interessante komposisjoner fra sin særegne musikalske sandkasse.

Drømmende må vel være den mest treffende beskrivelse av «Amorosa Sensitiva», og her snakker vi slettes ikke om marerittilstander. Totalt sett, med unntak av det noe actionfylte og kaotiske sporet «Whirlbrainpoolin», byr nemlig dette albumet på en rolig, behagelig og tidvis meditativ opplevelse. I likhet med våre drømmer er uforutsigbarhet et viktig stikkord, og når låtene settes i gang er det nærmest umulig å forutse hva som egentlig er i vente.

Komposisjonene er sammensatt av en rekke svevende partier i konstant utvikling. Abstrakte lyder, konkrete lyder, spillende instrumenter, bråkete instrumenter. Her legges det virkelig til rette for at lytternes fantasi kan løpe vilt, og dermed er det også store muligheter for at andre- og tredjegangs gjennomlytting blir noe helt annet en den første. Det må allikevel være sagt at dette nok egner seg for en ganske smal gruppe mennesker, og det er vanskelig å se for seg at dette kommer til å utvikle seg til å bli en kommersiell suksess.

Det er nok heller ikke Fingers målsetting. Han trives i sin egen musikalske lekegrind, og det er moro å høre resultatet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.