Det er over 45 år siden Øystein Sunde platedebuterte med «1001 Fnatt». Siden den tid har gitaristen levert ytterligere 14 plater til stor glede for alle som er glad i muntre Sunde-toner. I 2016 markerte Sunde sin egen 70-årsdag med albumet «Bestefar», men det er lite som tyder på at han er klar en pensjonisttilværelse med gyngestol og kryssord.

Fullsatt sal

Fingrene er fremdeles med på notene og historiene er like hysteriske. Sunde briljerer fremdeles i verdensklassen. Meget i sløyd er navnet på både forestillingen og Sundes faste liveband. Det må være krevende å holde følge med Sundes ville fingerspill, men dette er en gjeng som alle trakterer sine instrumenter med den største selvfølgelighet. Med Terje Kinn på banjo, Øystein Fosshagen på fele og mandolin, Knerten Kamfjord på bass og Knut Hem på dobro og perkusjon har Sunde et fullverdig bluegrass-band som det virkelig svinger av, og under søndagens konsert strålte samtlige musikere av spilleglede og lyst til å begeistre. Med ville soloer og herlig samspill fikk alle musikerne god plass til å by på seg selv. Det er allikevel Øystein Sunde som fremdeles er sjefen, og med Sunde i front fikk publikum servert mer musikalsk snadder enn de var i stand til å fordøye i løpet av den drøyt halvannen times lange konserten. Til søndagens konsert hadde han satt sammen en variert blanding av både nye og gamle låter, og i løpet av kvelden fikk publikum høre Sunde-klassikere som «Hest er best som pålegg», «Plopp» og «Skal det være noe mer før vi stenger». Han viste selvsagt fram sin nyeste plate og låter som «Dødsbo», «Du er på YouTube nå» og «Pertentlig i Bentley» slo godt an blant de frammøtte.

På sitt beste

Sunde leverte dessuten en meget populær soloavdeling der han delte sine hverdagslige observasjoner gjennom små musikk-snutter. Her snakker vi om en fyr som er i stand til å lage humor av dødsannonser, og som alltid er i stand til å få en fullsatt sal til å bryte sammen i latter. Tiden mellom låtene benyttes til latter og fjas, og på den måten finner man ikke et eneste dødpunkt under en Sunde-konsert. Sunde og Meget i sløyd står dermed til særdeles god karakter.

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.