– Vi la ut «You & Me» for å vise fram låten for kompiser og andre kjente, og vi hadde aldri trodd at den skulle bli så populær, sier Tobias Aardal, alias Smokn Beats. EDM-låten, som i utgangspunktet ble laget for moro skyld, har nå godt over 350.000 avspillinger på Spotify.

– Vi satt på vorspiel og lekte oss litt med en ny sang, og etter hvert fant ut vi at resultatet ble ganske kult, sier Aardal. Han produserte «You & Me» i samarbeid med tekstforfatter Anders Walløe Risbakken og vokalist Oliver Mathisen sommeren 2016. Kompisene bestemte seg for å legge låten ut på internett, og i løpet av noen få uker tok interessen plutselig helt av.

– Vi ser at låten har blitt hørt av folk over hele verden, men den er mest populær i Sverige. Vi vet egentlig ikke hvorfor den ble så populær, sier Aardal, som nå har begynt å satse på musikken i enda større grad.

– Jeg begynte å produsere elektronisk musikk for rundt tre år siden, men det er først i løpet av det siste året at jeg har begynt å legge ut min egen musikk og satse ordentlig.

Vellykket samarbeid

Aardal forteller videre at han opererer med flere ulike sjangre innen EDM (electronic dance music).

– Jeg har jobbet deep house, tropical house og pop. Jeg har også skrevet noen russelåter, men det blir det mindre av i år, sier han, som kombinerer musikkproduksjonen med studier i Oslo.

Nye låter på veg

Det var allikevel på kjellerstua i Furnes det hele startet, og Aardal har planer om å videreføre samarbeidet med kompisene Oliver Mathisen og Anders Risbakken.

– Vi har bestemt oss for at låtene må være gode hvis vi skal følge opp dette på en god måte, og nå har vi to nye låter som er klare til lansering, sier han. Aardal forteller samtidig at han har satt seg et konkret mål for 2017.

– Jeg har regnet ut at vi oppnådde 1.3 millioner avspillinger i løpet av 2016, og målet mitt er at vi oppnår ti ganger flere avspillinger i løpet av 2017. Jeg har veldig trua på låtene som vi snart skal legge ut, sier Aardal.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.