– Jeg hadde nok håpet at platene skulle ha kommet litt tettere på hverandre, sier hun.

– På den annen side må en jo håpe at en utvikler seg hele tida. Ikke minst synes jeg det har åpnet seg et annet tekstunivers siden sist.

– Det er kanskje blitt mindre konkret på «Hearing Colors Seeing Noises», sier hun. – Jeg tror det står mer mellom linjene enn på selve linjene.

– Også musikalsk synes jeg det er blitt et mer åpent landskap. Det var slik jeg ville ha det, med ikke så veldig faste rammer.

– Jeg var veldig stolt da den første plata kom. Denne gangen har jeg turt å strippe det ned ganske mye.

Fra skogen

Hun var 18 da hun flyttet fra Rustad i Elverum. Nå er hun 36, og har fortsatt det hun kaller en romantisk tanke om å vende hjem. Og i presseskrivet blir det framhevet at «skogen, elva og jordene har tilført en urokkelig ro og en vedvarende rastløshet» til musikken hennes.

– Jeg kan fortsatt tenke på Elverum som hjemme, men en trenger jo også å bevege seg litt, sier hun.

– Slik er det i musikken også. Jeg hører nok til i en folk/americana-tradisjon, men gir meg også lov til å vandre. Jeg vil at musikken skal være fri for stengsler og grenser.

Mamma i Colorado

«Det er åpenbart hvor Signe Marie Rustad har hentet både inspirasjon og skapertrang fra», het det i Hamar Arbeiderblads anmeldelse av debutplata, og da var det nok skogen østpå det dreide seg om.

Men platetittelen «Golden Gate» var også er en direkte referanse til moren Marys oppvekstby Golden i Colorado. I 2013 var Signe Marie Rustad på turné i Colorado, hvor 1-årsdagen til debutslippet ble feiret med konsert i nettopp «Golden Town».

- En må jo tørre å satse, og jeg har ikke noe imot å prøve meg internasjonalt. En må jo bare la drømmene være store. Og jeg føler at verden er mitt sted å jobbe.

ut på tur

6. oktober går startskuddet for en landsdekkende releaseturné, med slippkonsert på Mono i Oslo. Med seg har Rustad et band med blant andre Annar Bye fra Elverum. Dagen etter slippkonserten, gjør hun en til lokalt, på Matglede i Elverum.

Neste år, 26. januar, vender hun tilbake med konsert i Elverum kulturhus.

Hun regner også med at det vil bli aktuelt med en Hamar-konsert i forbindelse med utgivelsen.

God mottakelse

For debuten i 2012 fikk hun svært positive anmeldelser. Tom Skjeklesæther nominerte like godt Rustad til årets beste norske debutant, og skrev at plata «kanskje var den aller beste utgivelsen» det året. Hamar Arbeiderblad og Stavanger Aftenblad trillet begge terningkast 5, mens Dagbladet skrev at plata har «poetisk trøkk i tekster og melodier og i stemmen til Signe Marie, som i oppsiktsvekkende grad behersker countryrock-sjangeren».

Og nå er oppfølgeren her, med bildet av hun selv og sønnen sin på coveret.

– Jeg føler veldig at denne plata er til han, sier hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.