Her har vi et debutalbum som vitner til ekstreme kreative evner. Ekteparet Sverre og Maren Ingeborg Gråblomst Galgum har nemlig tatt på seg omtrent samtlige roller i utgivelsen av «Mr. Shrimp». I tillegg til å stå for komposisjonen og innspillingen av debutalbumet har de også sørget for å ordne distribusjon, coverart, musikkfilmproduksjon og egne T-skjorter. Resultatet framstår som et massivt kunstprosjekt.

Paret stiller med helt åpne kort rundt den psykiske helsen til Maren Ingeborg Gråblomst Galgum, og man merker tidlig at bandets helhetlige stil preges av vokalistens tekster. Albumets melodiske og vakre låter blir, på uforutsigbart vis, avbrutt eller overkjørt av ubehagelige elementer, og på den måten vet man aldri hva som venter i neste takt. Uforutsigbarheten er der gjennom samtlige spor, og foran formidler vokalisten sine personlige tekster på en skjør, kraftløs og intim måte.

«Mr. Shrimp» er en personlig, original, krevende og ikke minst spennende debutplate. Gråblomst har med andre ord truffet god med sitt kunstprosjekt, men det betyr også de mest sannsynlig har ofret bort mange potensielle lyttere. Dette er tidvis ganske sære saker, og mange vil nok bli skremt bort på grunn av gruppens ukonvensjonelle tilnærming til deres musikk. På den andre siden kan man si at dette er en plate som har kostet store mengder tid og krefter. Og akkurat det merkes i kvaliteten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.