Det finnes knapt ord som kan beskrive følelsen jeg hadde første gangen jeg hørte det dryppende ekkoloddet som åpner albumets siste og mest kjente låt – det monumentale mesterverket «Echoes». Jeg måtte alltid høre låta igjen og igjen. Ekkoloddet er for øvrig lyden av Richard Wrights flygel gjennom flere effekter, men nok nerdesnakk. Låta består av drøyt 23 minutter med ren skjønnhet fra start til slutt. Etter første del starter et groovy instrumentalparti som senere glir over i en lang, jamrende og abstrakt klagesang. Men frykt ikke – etter hvert kommer Wrights varme keyboard til unnsetning med noen utsøkt delikate akkorder. Akkompagnert av David Gilmours stakkato Stratocaster-rytme og de karakteristiske «plingene» fra åpningen, skaper bandet et av musikkhistoriens mest stemningsfulle og minneverdige partier. Den myke keyboardsoloen gir meg en dyp indre ro, før høy gitar brått vekker lytteren til live igjen, og leder oss over i et siste vers. Roger Waters er ikke altfor synlig på albumet, men til gjengjeld får Gilmour og Wright briljere. På «Meddle» føles dette veldig riktig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.