Rundt 300 mennesker sørget for en festlig ramme rundt premieren av Damenes Aftens 18. Julekabaret. Med en forestilling under tittelen «Edel Årgang» føler nok damene i koret at de nå er i sin beste alder, og programmet var preget av en rekke gamle, gode svisker.

– Dette var fantastisk bra. Jeg satt med lukkede øynene og nøt musikken, sier Inger Else Hulleman. Hun var på plass sammen med datteren Tone-Kjersti Hulleman for å ta del i onsdagens premiere i Teatersalen, og begge var strålende fornøyd med underholdningen.

– Det var omtrent som å være på Broadway, skryter Tone-Kjersti Hulleman. Både mor og datter Hulleman kunne fortelle at de har fulgt Damenes Aften over mange år.

– Jeg vet ikke hvor mange julekabareter jeg har vært med på, men jeg har fulgt dem siden tiden på Svare & Berg. De har skyhøy standard og de har evnen til å fornye seg fra år til år. Det er utrolig bra, sier Inger Else Hulleman.

Flyttet til sentrum

Etter flere år i Hamar Sagbladfabrikk prøver de i år lykken i nye lokaler, og nyoppussede Teatersalen huset publikum for første gang siden renoveringen ble satt i gang.

– Dette er et bygg med utrolig mye historie og som mange har et nørt forhold til. Det er veldig flott at de har valgt å legge forestillingen hit, sier Inger Else Hulleman.

Mye er nytt, men store deler av showet er som det alltid har vært. Husbandet er satt sammen av Ole Petter Hallan, Fred Dalbakk, Morten Strypet, Tom Larson, Kjell-Arne Engen og Terje Kola; en trofast gjeng som kommer tilbake år etter år. Knut Faldbakken har vært med siden begynnelsen, og selv om forfatteren ikke er spesielt glad i førjulstiden er det mye som tyder på at han setter stor pris på å dele scene med gjengen i Damenes Aften. Komiker Bjørn Kleiven kom inn i varmen i fjor, og også han er tilbake i år.

Populære damer

Onsdagens premiere markerer starten på en begivenhetsrik uke i Hamar Teater. Damenes Aften skal spille ytterligere fem forestillinger med spilledager 8.12.-10.12. 1.500 billetter er allerede solgt, og dirigent Erland Dalen har allerede fastslått at de i år satser på å ta imot rekordmange publikummere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.