– Det er publikum vi lever for å møte, og vi kom tidlig fram til at det er de som må prioriteres. Da får helle glamouren vente, sier Come Shines vokalist Live Marie Roggen.

Godt forhold til AnJazz

Bandet har lenge vært klare for å spille under Anjazz-festivalens programslippkonsert på Teaterscenen i Hamar Teater 28. januar, men det var før de ble nominert til Spellemannspris i klassen «Jazz». Prisutdelingen finner nemlig sted i Sentrum Scene samme kveld.

– Man har mulighet til å komme bort fra kontrakter i slike anledninger, men vi valgte å ikke gjøre det, sier Roggen.

Come Shine spilte på AnJazz senest i 2015, og Roggen forteller at bandets gode forhold til AnJazz og festivalsjef Anja Kathrine Tomter var en viktig faktor i akkurat den vurderingen.

– Anja driver en liten festival på en veldig bra måte, og vi vil bevare vårt gode forhold til henne, sier sangeren.

Bandet, som ble tildelt en Spellemannspris i 2002, er i år nominert sammen med Kringkastingsorkesteret for albumet «Norwegian Caravan».

– Det er utrolig hyggelig. I all beskjedenhet må jeg si at det er en sjelden plate, sier Roggen.

Hun forteller at det er bandets pianist Erlend Skomsvoll som har arrangert albumet.

– Plata druknet litt blant andre utgivelser høst og fikk skuffende lite omtale. Dermed var det en utrolig hyggelig overraskelse at den fikk en nominasjon. Nå får albumet oppmerksomheten den fortjener, sier hun.

Fryktet avlysning

Festivalsjef Anja Kathrine Tomter forteller at hun registrerte Spellemann-nominasjonen med blandede følelser.

– Jeg ble selvsagt glad, men samtidig tenkte jeg at det ikke ville bli noen konsert, sier hun.

Det tok allikevel ikke lang tid før festivalsjefen fikk beskjed om at bandet dropper Oslo for Hamar.

– Det er fantastisk hyggelig. De har spilt på AnJazz flere ganger, og har alltid vært et høydepunkt i programmet.

– Det føles veldig riktig å ha dem på scenen under programslippkvelden vår, sier Tomter.

Nå håper Tomter og Roggen at det blir feiring av både Spellemannspris og programlansering i løpet av lørdagens arrangement.

– Det blir veldig spennende, og kanskje får vi en tekstmelding når vi står på scenen, sier Roggen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.