Med «Fragile Mind» framsto hun i 2013 for første gang på plate med navnet Martine Kraft. Og selv om hardingfela fortsatt sto i sentrum, viste hun sin vilje og evne til å gå nye veger, med utgangspunkt i et spenningsfylt sagn- og mytestoff,

Nå er nyskapningen «Solefall her», og selv om hun fortsatt har sitt fundament i en nordisk eventyrverden, er det mye som har skjedd siden sist, og som tilfører «Solefall» en annen styrke og sikkerhet enn tidligere, uten at det går ut over det vare og vakre.

Mer rockete

Med «Solefall» er det også kommet inn et mer rockete uttrykk enn tidligere hos henne. Fortsatt har Martine Kraft sin styrke som utøver i felespillet, men den ganske særegne stemmebruken hennes er med på å skape et innholdsrikt og variert uttrykk. Det kan være røft og eksplosivt, men like gjerne drømmende og søkende. Det er blitt sagt at Martines uttrykk er formet som en slags urkraft som vekkes til live, men samtidig har uttrykket noe av det magisk lokkende ved seg.

Og selv om det kan virke som om hun har nådd fram til en annen sikkerhet i uttrykket sitt, er det stadig rikelig rom for både det uutsagte og antydede. Og stadig er det nettopp denne åpenheten, denne viljen til å antyde og gi rom fotr magien, som er det som drar sterkest i dette stoffet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.