Den klassiske pianisten inviterte i fjor til solo-konsert i Vang kirke, og lørdag kveld gjentar han altså begivenheten.

– I fjor fungerte konserten som forberedelse mot en konkurranse. Denne gangen skal jeg spille et repertoar som jeg skal framføre under prøvespill til utøvende pianostudier, sier Vestad.

Han forteller videre at programmet vil bestå av verker av Bach, Beethoven, Chopin, Lasse Thoresen, Liszt og Alban Berg.

– Det er forskjellige utfordringer i de ulike stykkene, og publikum får høre musikk som spenner fra barokken og til et moderne stykke skrevet i 2011, sier han.

Vestad, som lenge har blitt beskrevet som et stort talent, forteller at han fikk mye ut av fjorårets solo-konsert

– Det var en stor oppgave og en opplevelse ga virkelig mersmak. Det var morsomt å være herre over egen konsert, og å ha fullstendig kontroll over alt som gis til publikum, sier han.

Verdifull erfaring

I år er Vestad avgangselev ved musikklinja på Stange, og til høsten skal han etter planen begynne med utøvende studier i klassisk piano. Førstevalget er studier i Paris, men han skal også på prøvespill ved Musikkonservatoriet i Oslo.

– Jeg håper jo at det kommer en god del folk. På den måten kan jeg få flere verdifulle tilbakemeldinger, sier Vestad, som er klar på at han også ønsker å gi noe tilbake til støttespillerne på Hedmarken.

– Det er viktig å gi noe tilbake til dem som har støttet meg gjennom hele oppveksten. Det er derfor jeg vil bli pianist. Jeg vil dele den gleden jeg får av musikken med andre, sier han.

Ingen begrensninger

Vestad har utmerket seg både lokalt og nasjonalt i løpet av de siste årene, og hans langvarige pianolærer Ivan Ivantchev er full av lovord når han skal beskrive Vestads talent og muligheter.

– Fabrice er en gutt som har en utrolig interesse for klaverspill. Han hører veldig mye musikk, han har absolutt gehør og fenomenal hukommelse, sier Ivantchev, som mener at Vestad har alt som trengs for å lykkes.

– Det er veldig tøff konkurranse, men nå er han dyktig nok til å søke på hvilken som helst skole. Han har ingen begrensninger når det gjelder talent, musikalitet, forståelse for musikk og arbeidsomhet, sier Ivantchev.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.