Firkløveret starter i en slak oppoverbakke og de første låtene er ikke av dem som vil sitte fast i hjernebarken for alltid. Det blir aldri kjedelig, men sangene som følger levner jo ingen tvil – de kan enda litt bedre.

Men det gjør ingenting at Emma ikke starter helt på topp når de har perlene på snor, ventende rett rundt hjørnet. Tekstene går tidvis litt over hodet på meg, men som oftest treffer de blink, med en nydelig miks av hverdag og alt det ekstraordinære som følger med. Assosiasjonene og bildene som hentes fram av Cecilie Herambs klare stemme, får meg til å tenke på leken Cowboy og Indianer. Stemmen til Hamarjenta kler albumet godt og leder oss forsiktig, men engasjert, gjennom de ni låtene. Hver av dem en historie.

«I tide» kan kunsten å få en til å glede seg litt ekstra til sensommeren. Med en enkel og lettbeint tekst, fungerer den nesten som en liten pustepause. «Marionette» er en bittersøt påminnelse om alt det som er over. Repeterende og vuggende akustisk gitar, et tykt lag med melankoli og en mørk atmosfære, gjør den til en av platas aller sterkeste. «Ta Meg Med» er en flott hyllest til Jokke og Valentinerne.

Er det noe bandets debut har bevist, er det at dette kan de.

«Emma Hegermann søker lykken», skriver de i albumets introduksjon. Jeg tror de har funnet akkurat så mye som de trenger.

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.