Silje Nergaard, oppvokst på Hamar, ble for alvor oppdaget da hun entret scenen på Moldejazz som sekstenåring. Etter det har hun blitt en av Norges mestselgende jazzmusikere, og sangeren har fått et navn både innen- og utenlands. I mars kom hun med sitt hittil siste album, og nå reiser hun Norge rundt og holder konserter sammen med gitaristene Håvar Bendiksen og Hallgrim Bratberg.

Hyllet Nora Brockstedt

- Dette kjennes jo som en ekte jazzklubb, utbrøt artisten midt under konserten på Gregers, og dro på med låta "Let there be love". Det svingte av den energiske trioen på scenen, og salen svarte taktfast under refrenget. På slutten av sangen håpet de over til "Voi Voi", som en hyllest til norsk popmusikks "grand old lady" Nora Brockstedt, som døde torsdag.

Ikke lenge etterpå skiftet Nergaard både stil og uttrykk, og sang sangen "Tordensky" av Ole Paus og Jonas Fjeld. I motsetning til de svingende jazzlåtene hadde denne visa et drømmende preg, og publikum fikk høre en enkel, men vakker versjon, der utøverne lot melodien stå i sentrum uten noen musikalske fakter.

En av de virkelig store styrkene til kveldens ensemble, er at de behersker og kombinerer mange ulike stilarter. Publikum fikk høre alt fra blues til voggesang - alt med Nergaards behagelige jazzvokal - uten at det gikk utover den musikalske helheten under konserten.

Musikken gav i hvert fall mersmak for tilhørerne: Trioen takket for seg foran en jublende sal.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.