Grappa

Det er mye ensomhet, uro og vanskelige følelser i tekstene til Siri Nilsen - noen ganger insisterende, andre ganger lavmælt antydende. Tekstene kan gjerne stå for seg selv, presentert som lyrikk, men tilføres en dimensjon i musikken. Historiene blir tydeligere når de kles i stillferdige, mollstemte og vokaldominerte arrangement. «Skyggebokser» oppleves som en mørkere plate enn den forrige som kom for tre år siden, Nilsen enda nærere og mer sårbar. Musikken oppleves som et grep for å løfte tekstene frem, men albumet kunne tjent på større variasjon i det musikalske. De akustiske instrumentene står i bakgrunnen og klimprer, og bryter bare en sjelden gang ut i lydbilder som utfordrer. Og jeg tar meg i å savne mer noe av lekenheten fra forige album, og skulle ønske at noe av det undertrykte og vanskelige kunne forløses i et brøl. Men tross det stillferdige helhetsinntrykket er ikke dette ei plate som egner seg som bakgrunnen eller som lettbeint pop på radio. Den må lyttes til og fortjener å lyttes til - i sin helhet.

Omtalt av Anne Ekornholmen

Terning 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.