– Dette er noe jeg har tenkt på og drømt om i mange år, sier Ørnulv Snortheim. Med konsertkonseptet Feriekolonien samler han et knippe av Hamars beste musikere til konsert.

– I Feriekolonien har vi ingen kapellmester. Dette skal være et band uten faste former der alle stiller helt likt til å prege programmet.

– Planen er at dette skal være en hyggelig sandkasse som byens musikere kan få leke seg i, smiler Snortheim.

Lokalt band med gjester

Kolonien samles for første gang til konsert på Tjuvholmen 25. august.

– I år blir dette et spennende førstemøte, men jeg ser for meg at dette er et prosjekt man kan holde gående i flere år. Jeg ser også for meg at vi kan sette opp konserter til andre årstider, sier han.

Ensemblet består hovedsakelig av lokale musikere. Johanne Kippersund Nesdal, Børre Flyen, Magnus Østvang og Bjørn Thomassen er alle klare til konsert. I tillegg er både Erik Faber og Aud Ingebjørg Barstad klare som gjesteartister.

– Med denne gjengen er dette nødt til å bli bra, men når det er sagt, så kunne jeg funnet en helt annen oppsetning og fått en like dyktig gjeng.

– Det sier litt om hvor bra nivået her i Hamar, smiler Snortheim.

God blanding

Initiativtakeren er klar på at publikum kan se fram til et variert program.

– Vi har satt sammen en original blanding av låter, og så syr vi det hele sammen med vår egen touch i arrangementene. Vi kommer til å spille alt fra George Harrison til Foo Fighters. I tillegg finnes det faktisk noen hits i flere av musikernes egne kataloger, sier han. Snortheim forteller at han også har engasjert elever fra studier Høgskolen i Innlandet til å stille med visuelle effekter.

– De har plutselig mobilisert noe helt vanvittig med mange folk. Det blir veldig spennende å se hva de dukker opp med, sier gitaristen. Snortheim forteller at de kun kommer til å spille én konsert i denne omgangen.

– Det er mye som skjer i regionen, og jeg tror det er lurt å være litt nøktern i begynnelsen.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00