• DAMENES AFTEN: julekabareten «Edel Årgang» spilles i år i Hamar Teater.
    PRESSEFOTO

– Vi er veldig fornøyd med å innlede et nytt samarbeid med Hamar Teater, sier leder i Damenes Aften Tittin Wold. Etter flere år i Hamar Sagbladfabrikk ser koret nå fram til nye utfordringer i nye lokaler.

– Det er mye som blir veldig annerledes, og vi er veldig spent på å se hvordan alt fungerer, sier Wold.

populær kabaret

Julekabareten ble arrangert for første gang i 1999. I løpet av de første årene benyttet Damenes Aften seg av lokalene til Svare & Berg, men koret har også vært innom Hydranten og Stallgården, før de omsider fant seg til rette på sagbladfabrikken.

– Prosjektet har økt i omfang år etter år, og nå er vi tilbake i sentrum der det hele startet. Vi håper at det å være i byen vil gi en positiv effekt, sier Korets dirigent Erland Dalen.

– Framkommeligheten er bedre og kapasiteten er omtrent den samme. I år satser vi dessuten på å arrangere en ekstraforestilling. Billettene legges ut for salg denne uken, forteller han. Med over 1.500 besøkende flere år på rad er kabareten en meget populær førjulspost i Hamar.  

– Konseptet er som det alltid har vært: En miks av korsang, solister og verbale krumspring. Alt framføres med et skråblikk på dagens samfunn, også tilsetter vi et snev av jul, sier Dalen.

Edel årgang

Bjørn Kleiven debuterte som komiker under fjorårets kabaret, og han er invitert tilbake i år. Forfatter Knut Faldbakken har vært med fra begynnelsen, og forfatteren forteller at han ser fram til nok en førjul med julekabaret.

– Tittelen «Edel Årgang» er nok litt selvironisk. Det første året jeg stilte opp var jeg i min beste alder, og jeg ble spurt om å delta av en gjeng unge damer. I dag begynner noen av oss å komme inn i det man kan kalle en god, gammel årgang, men vi holder fortsatt på, og jeg blir med så lenge de vil ha meg med, sier han. Faldbakken forteller at han, ironisk nok, ikke er spesielt begeistret for den norske julefeiringen. 

– Jeg er egentlig en ganske lys person, men når det drar seg utover i desember er jeg stemt i moll. Det er kabareten som holder meg her i førjula, og jeg stikker rett til utlandet så fort kabareten er over, sier han. Julekabareten «Edel Årgang» har premiere 7.12.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.