Det er konstituert kunstnerisk leder Jan Helge Trøen og konsertens dirigent Peter Szilvay som har satt sammen programmet. De kan fortelle at sopran Nina Gravrok, mezzosopran Ingeborg Gillebo, tenor Magnus Staveland og baryton Johannes Weisser alle er klare som solister til gratiskonserten 16. juni.

– Dette er et stjernelag som virkelig vil begeistre. Ekstra et er hyggelig å kunne presentere så dyktige solister sammen med en dirigent som Peter, sier Trøen. Trondheim Symfoniorkester, som også deltok under fjorårets konsert på Stortorget, kommer med fullt mannskap. Hedda Høgåsen Hallesby stiller som kveldens konferansier.

Solistenes egne favoritter

Selve programmet er ikke helt ferdigspikret, men Trøen og Szilvay forteller at de har bedt solistene om å komme med sine egne forslag til innslag i programmet.

– Det er en enkel jobbe å sette sammen et program med så flinke solister og så mange gode forslag, sier Szilvay.

– Det vil alltid være noen som synes programmet er tungt eller for lett, men vi kan love at det blir et iørefallende program med mye lyd og mange kjente melodier, sier Trøen, som kan fortelle at de allerede har et par poster klare.

– Orkesteret skal spille Mascagnis intermesso fra «Cavalleria Rusticana». Det burde være verdt inngangsbillettene alene. Spesielt ettersom det er gratis, ler han.

Håper på 5.000 foran scenen

Gratiskonserten på Stortorget arrangeres av Kirsten Flagstad Festival i samarbeid med Obos og Sparebanken Hedmark og har en kostnadsramme på rundt én million kroner. Daglig leder Solveig Rønningen forteller at de er helt avhengige av økonomiske drahjelp fra sine faste støttespillere.

– Uten støtte fra Obos og Sparebanken Hedmark ville det aldri blitt noen konsert, sier hun. Nå håper sponsorer, arrangører og musikere på folkefest i Hamar sentrum.

– Vi har et håp om økning hvert år, og det er slettes ikke urealistisk at så mange som 5.000 tar turen, sier Rønningen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00