• KONKURRANSE: Nordland Janitsjar var blant de seks ulike regionkorpsene som var på plass under lørdagens korpstreff.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

– Det er veldig hyggelig å være her i Hamar. Fint vær er det også. Det er ikke vi vant med, sier bergenseren Joekim Antony Alexander (17). Hamar kulturhus var fullstappet med ivrige skolekorpsmusikanter under lørdagens regionkorpstreff. Der fikk seks av landets beste regionkorps mulighet til å måle krefter mot hverandre, og Hedmark/Oppland regionkorps stilte som vertskap ettersom de er regjerende mestere.  

Sosialt og utfordrende

– Det er veldig sosialt. Vi bor sammen med de andre korpsene, og vi har blitt kjent med mange andre allerede, sier klarinettist Agnes Drangeid (16) fra Rogalands regionkorps. 

Det er de aller ivrigste skolekorpsmusikantene som utgjør de ulike regionkorpsene, og med musikanter fra Hordaland, Rogaland, Trøndelag, Hedmark og Oppland, Nordland og Oslo var samtlige landsdeler representert under helgas korpstreff.

– Her får man en ekstra utfordring ettersom nivået er mye høyere enn det er i skolekorpsene, sier Mari Myrvold (18), som får støtte av de andre musikantene. 

– Det er noe helt annet å spille i en konkurranse enn det er å spille en vanlig konsert. Nivået er veldig høyt, og alle er fullt fokusert, sier Astrid Eide (18).

Framtidas musikere

Det er Norges Musikkorpsforbund (NMF) som står bak korpstreffet som i år arrangeres for andre gang. 

– Jeg tror at det viktigste vi kan gjøre for korpsbevegelsen er å ta vare på de dyktige ungdommene. De er de vi kommer til å se i musikklivet gjennom årene som kommer, sier Anne-Guri Frøystein fra NMFs prosjektgruppe til regionkorpstreffet. Hun forteller at målet med regiontreffet er å tilby ekstra utfordringer til de mest ivrige skolekorpsmusikantene. 

– Vi synes det er veldig viktig å lage en arena for de flinkeste korpsmusikantene vi har her i landet. De som er stjernene i de ulike skolekorpsene trenger ekstra utfordringer, og her får de spille på et høyt nivå, jobbe med dyktige instruktører og dirigenter og møte andre engasjerte ungdommer, sier Frøystein.

Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps var også på plass for å holde konsert. Det samme var Toneheim folkehøgskole, som avsluttet arrangementet med konsert og premieutdeling.   

Røst til topps

Under lørdagens premieutdeling ble det klart at det var NMF Øst sitt regionkorps, RØST, som gikk helt til topps, ett poeng foran Hordaland Ungdomskorps, HUK.

1. Regionkorps Øst: 94.

2. Hordaland Ungdomskorps: 93.

3. Trøndelag Ungdomskorps: 90.

4. Rogaland Ungdomskorps: 89.

5. Nordland Janitsjar: 88.

6. Hedmark og Oppland Regionkorps: 87.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00