Det vil si; plata har ikke kommet ut helt ennå, den legges ut for streaming først om to-tre dager.

– Jeg kunne kalt det en teknisk feil, men det var jeg som rota det til litt, sier David William Øynes, som er bandets låtskriver og frontfigur. William er ham selv, og resten av bandet; Markus Lierhagen, David Gunneng og Christoffer André Nymoen er «the War Opposition». David er ikke en som liker å overforklare ting, men én ting kan han si om valget av bandnavn:

– Jeg er pasifist. Det var nesten så jeg tenkte jeg skulle ta med en miksteip fra bandet på 2. sesjon hvis jeg ble kalt inn, så ville de skjønne greia med å høre på tekstene. Men jeg ble ikke kalt inn igjen, flirer David.

i studio

David og gutta er mer opptatt av musikk, og har spilt sammen i snart et år. Plata «Tuesday morning hippie trail» er spilt inn på Stange rockeverksted, med Øyvind Håkonsen bak spakene.

– Han er en flink fyr som har en veldig tydelig måte å gjøre ting på. Strukturert, sier David, som storkoste seg under innspillingen.

– Er dere like strukturerte?

– Nei, vi er ikke så strukturerte, vi er mer rufsete og slappe studenter, sier attenåringen som akkurat tar fatt på siste år på Katta.

slippkonsert

Det gutta mangler i disiplin tar de igjen med engasjement. Mandag kveld kjørte de rundt i Hamar sentrum med megafon for å rekruttere publikum. Om det er derfor de rundt 80 som fyller opp Røhnesalen tirsdag kveld har dukket opp, er uvisst. De fleste virker som godt kjente med David og bandet hans, som energisk entrer scenen til McGyver-introen som projiseres på bakveggen.

Derfra og ut er tempo og rølpefaktoren høy, og stemningen god. Det er bandets siste konsert i sommer, etter en lengre live-turné.

VINYL OG STREAMING

De som vil ha mer etter gårsdagen, kan altså snart få høre bandet i studioversjon, når den gjøres klar for streaming om et par dager. Da er det kanskje lettere å få tak i de personlige tekstene og politiske budskapene til David, som ble litt vanskelige å få med seg under konserten, for de eldre ørene i salen i hvert fall.

Til høsten kan de ti låtene også lyttes til på vinyl. Hvis alt går etter planen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.