35 år etter sin utgivelse er «The Number of The Beast» fortsatt en av rockens mest solide skiver. Skiva som sendte Iron Maiden inn i rockesirkuset var, er og forblir en klassiker.

1982 er et år de fleste rockere bør bemerke seg, og det er nettopp på grunn av denne skiva. «The Number of The Beast» er et solid mesterverk ifra ende til annen. Skiva innledes med hurtige «Invaders» før det på neste spor blir et hakk roligere. Det tar jo selvsagt ikke lang tid før Steve Harris og co. sparker opp tempoet i «Children of The Damned» heller, men det må forventes. Det er jo tross alt Iron Maiden. Skivas stekhet ligger på andre halvdel, der det blir servert slager på slager, fantastiske gitarsoloer og sireneaktig vokal ifra Bruce Dickinson. Hele skiva rundes av med det som er undertegnedes svar på den ultimate rockelåt, nemlig «Hallowed Be Thy Name». Jeg må ærlig innrømme at jeg ble slått i bakken av musikaliteten disse engelsmennene klarer å få fram på denne skiva, og den dag i dag får jeg fortsatt frysninger av «Hallowed Be Thy Name». Denne skiva er et nødvendig innkjøp for alle som liker rock, og den bør ligge klar i platespilleren til enhver tid.

Henrik Langgård

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.