- Vi er her for å opplevet livet og stemningen, men det skader selvsagt ikke at Oslo Ess spiller, smiler Elisa Frodahl Rognerud. Hun og Even Nordsveen var blant de rundt 400 menneskene som sørget for herlig liv under fredagens konsert på Gregers, og begge var strålende fornøyd med forestillingen.

- Dette har vært veldig bra. Stemningen var god da vi kom, og det tok virkelig av etter hvert, sier Nordstrøm. Med hele tre band på scenen fikk publikum mye underholdning for inngangspengene, og Rognerud forteller at samtlige band innfridde. 

- Jeg kjente ikke til de to andre bandene som spilte, men jeg ble veldig positivt overrasket. Det var virkelig bra, sier hun.

Reiste 60 mil for å se Sahg

Det var Rotvelt som innledet festen, og de norske punk-rockerne sørget for en solid start på konsertkvelden.Arrangørene kunne på forhånd melde at det var stor interesse for konserten, men mange ventet nok med å ta turen før kveldens tungvektere skulle gå på scenen. Like etterpå tok nemlig gjengen i Sahg over showet, og da tok det ikke lang tid før det ble trangt om plassen foran scenen. Sahg, som i år er aktuelle med sitt sjette album "Memento Mori", skulle i utgangspunktet spilt sin konsert på Docile, men arrangørene i Venues meldte tidligere denne uken at de to konsertene på Gregers og Docile skulle slås sammen.

For Philip og Nina Wikström var det Sahg som sto for kveldens høydepunkt. Ekteparet hadde nemlig reist hele 60 mil fra Stockholm til Hamar for å oppleve det norske bandet på nært hold.

- Det er verdens beste band. Det er som Black Sabbath på sterioder, sier Philip Wikström, som naturlig nok var blant de aller ivrigste under kveldens andre konsert. Han forteller videre at han har fulgt Sahg siden 2010.

- Dette er den andre gangen jeg har sett de spille live. Det var et utrolig bra show. Det er nok den beste konserten jeg har sett i år, sier han. 

Vill Stemning

De alle fleste var nok allikevel på plass for å oppleve gjengen i Oslo Ess. Bandet, som av mange beskrives som et av landets beste live-band, har vært på mange Hamar-besøk i løpet av de siste årene. Senest i sommer spilte de en konsert utenfor Hamar Katedralskole. Oslo Ess platedebuterte i 2011 med albumet "Uleste bøker og utgåtte sko" og fulgte opp med "Verden på nakken, venner i ryggen" i 2012. Bandet ga ut sitt fjerde album «Konge Uten Ei Krone» tidligere i år.

Stemningen nærmet seg elektrisk allerede før bandet gikk på scenen, og med både musikk og drikke innabords lå alt til rette for fest. Med taktfaste rop fra publikum entret bandet scenen sent fredag kveld, og Oslo-bandet ga seg ikke før samtlige av de frammøtte hadde fått helgens rocke-kvote. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00