Med aggressiv plekterføring og røffe rytmer blir lytteren her dratt rett inn i Glos originale og spennende univers.

Dette bandet skriver ikke musikk etter oppskrift, og «Duell i Oslo» er et godt eksempel på at man kan komme langt med egne ideer. En sint kassegitar åpner det hele før resten av bandet melder seg på i et drivende og framoverlent vers. Med ordene «Pass på. Duket for duell i Oslo» treffer bandet også fint med et fengende refreng, men det mest interessante med «Duell i Oslo» er Glos evne til å overraske. Her brytes konvensjonelle rockekonvensjoner i øst og vest, og resultatet er både originalt og interessant. Man vet aldri helt hva man får av Glo, og som lytter er det alltid moro å bli overrasket. Spesielt når overraskelsen er såpass positiv.

Her får man lengre solopartier med orgel og perkusjon i hovedrollene, og midtvegs endrer låten fullstendig med både samba-trommer og western-gitar. Midt i det hele finner man dessuten en underfundig henvisning til «Jungelboken». Tekstlinjene forteller nemlig om en klinsj mellom alkoholiserte Shere Kahn, amfetamin-knipsende Kong Louie og hevnlystne Mowgli. men der slutter egentlig forbindelsen med disney-klassikeren.

Som i filmen «Den gode, den onde og den grusomme» befinner de tre seg i en slags mexican standoff, men akkurat hvem disse karakterene representerer forblir uvisst. Med «Duell i Oslo» byr Glo som vanlig på mye musikalsk snadder og originalitet, og fremst i det hele gir Geir Lund låten særegenhet og karakter med sin voksne og gode vokal.


Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.