Det Oslo-baserte rockebandet lanserer denne uken det selvtitulerte debutalbumet «Gribbene», og midt i moroa står brumunddølen Ole Henrik Lund. Han forteller at bandet har jobbet i rekordfart siden oppstarten våren 2015.

– Allerede to uker etter første øvelse var vi i studio for å spille inn de første demoene.

– Det første halve året øvde vi tre til fire ganger i uka, og vi signerte platekontrakt med Voices of Wonders like før jul i 2015, sier Lund.

Hardtsatsende band

I tillegg til bassisten fra Brumunddal består bandet av vokalist Marius Roti, bassist Kim Raaden Hoque og rockeveteranen Ronny «Pøbel» Olsen.

– Jeg og Ronny har kjent hverandre i 15 år, og vi har lenge snakket om at vi én dag skulle etablere et band der han spiller trommer, sier Lund, som nærmest ble kastet inn til Gribbene.

– Kim og Marius hadde akkurat oppløst sitt forrige band da de møtte Ronny på en pub. Ronny ville starte et nytt band, og han ga meg 24 timer på å bestemme meg om jeg ville bli med eller ikke, sier Lund. Han forteller videre at spørsmålet om bandmedlemskap først og fremst ble en avgjørelse for samboeren.

– Når Ronny bestemmer seg for å satse, så blir det 110 prosent. Jeg visste at dette ikke ville bli et vanlig hobby-prosjekt, og dermed måtte jeg spørre dama mi Sara om det var greit at jeg ble med, sier Lund.

Bandet har allerede markert seg på scenen i Oslo, Trondheim, Lillehammer og Gjøvik, og høsten 2016 slapp de singelen «Vi er Gribbene». Nå ser Lund fram til å lansere debutalbumet.

– Vi har brukt god tid i studio for å sørge for at det ikke skulle bli for pent, sier Lund. Han forteller at man kan høre elementer fra både 70-og 80-tallet i låtene.

– Vi prøver å gjenspeile den rocken som vi digga selv som ungdommer, og i riffene kan man høre alt fra Ramones til Guns N’ Roses, sier han.

Minner fra Hedmarken

Ole Henrik Lund ble tidlig forelsket i vreng og tunge riff, og bassisten sitter fremdeles med mange minner fra den første tida med rockemusikken.

– Jeg har en storebror som er 12 år eldre enn meg, og han hadde tidlig stor innflytelse på musikksmaken min.

– Jeg husker at vi skulle ha med musikk til barnehagen, og at jeg tok med alt fra Accept til AC/DC. Jeg fikk aldri lov til å spille musikken jeg hadde med. Jeg fikk bare en streng lapp til foreldrene mine som jeg måtte ta med meg hjem, ler han.

Spesielt Rilla Platebar står stødig i minneboka til den aktuelle bassisten.

– Jeg kjøpte min aller første plate, «Forbudte følelser» av Raga Rockers, på Rilla platebar. Rilla var helt unikt, og jeg kastet meg i bilen hver gang jeg fikk lov til å være med til Hamar, sier han.

Lund har bodd i Oslo siden 2003, men har fremdeles god kontakt med Hedmarken. Nå gleder han seg til å vise seg fram sitt nye band i gamle trakter. Gribbene kommer nemlig til Hamar som en del av bandets lanseringsturné.

– Jeg gleder meg, og jeg håper at gamle venner fra både Hamar og Brumunddal kommer, sier han.

Konserten finner sted på Hamar Sportsbar 27.1. men Gribbene har også planlagt en gratiskonsert med platesignering på Vinyl & Kaffe lørdag 28.1.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.