Tradisjonen tro inviterer studentene fra faglærerutdanningen i musikk til vårkonsert, og i år har de ekstra god grunn til å feire. Med forestillingen «En radioaktiv aften» markerer studentene sammenslåingen av Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark. I år er det dessuten 150 år siden Hamar Seminarium ble stiftet, og med det kan studentene feire 150 år med musikkutdanning i Hamar. Konserten arrangeres 5. mai, og stedet er altså Kirsten Flagstad-salen.

Feirer radioen

Det er faglærerstudentene fra 3. klasse som arrangerer konserten, og studentene slår fast at de er på høy tid med en skikkelig festforestilling.

– Først og fremst finnes det veldig mye bra musikalitet blant dagens studenter, men dette er også en god anledning for høgskolen til å breske seg litt, smiler Thomas Hildonen. Prosjektleder Simen Ekeberg forteller at forestillingen vil fokusere på radioens rolle i samfunnet og den aktuelle slokkingen av FM-nettet.

– Det er positivt med framfang, men det er mye nostalgi som er knyttet til det gamle fm-nettet. Og vi vil markere overgangen til DAB med en stor forestilling, sier Ekeberg.

Rundt 60 studenter skal bidra med musikk under forestillingen, og arrangørene forteller at publikum kan glede seg til et program som brer seg over mange ulike tiår og sjangre.

– Det blir allsangfaktor, men vi skal også overraske med noen låter som mest sannsynlig er ukjent for mange, sier Hildonen.

– Vi kan love at det blir en virkelig variert forestilling, sier Ekeberg.

Håper på null tomme seter

Nå satser lærerskoleelevene på å trekke mange mennesker til Hamar kulturhus, og studentene forteller at billettsalget er godt i gang.

– Det å fylle Kirsten Flagstad-salen er kanskje et litt hårete mål, men vi har trua på at dette går vegen. Det finnes mange grunner til å ta turen, og vi håper at studenter fra både Lillehammer og resten av Innlandet kommer for å være med på festen, sier Hildonen.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.