Karoline Amb går inn i de mørke sidene av sinnet, og framstår mer naken – og ømskinnet – enn noensinne. De mørkere sidene har ofte preget låtene hennes, men denne gangen går hun atskillig kraftigere til verks enn tidligere. Og hun har funnet en form som gir både glød og trøkk til stoffet.

Ikke minst virker det så sterkt fordi hun framstiller det på sitt eget ringsakmål. Og det er viktig, ikke minst fordi dette er en dialekt som ofte blir forbundet med det hyggelige og milde. Men Karoline Amb setter språket inn i atskillig røffere rammer. Tekstlig kan det slå både hardt og vondt. Ikke alt riktig nok, for det er rom her for det ømme og såre også. Men mildt er det ikke. Og det er en styrke at dialekten også tas i bruk i låter av det røffere, mer pågående slaget. For Karoline Amb skal ikke beskyldes for å spare på virkemidlene. Men samtidig risser hun også opp mer varsomme, melankolske stemninger. «Nå er det tomt, nå er det over», heter det i den nedtonede «Tomt».

Men samtidig som virkemidlene kan være heftige, sørger de elektronisk pregede elementene for en kjølighet som er med på å skape mangfold og ikke minst svingninger i temperaturen. For Karoline Amb inviterer til en reise som rommer så mange slags holdeplasser. Låtene griper på hver sine vis. Men ingen av dem går det an å stille seg likegyldig til. For dette er ei plate som ulmer og brenner. Og rett som det er, flarer det opp.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.