Gentle Giant er ikke ver­dens mest til­gjen­ge­li­ge band, men be­løn­ner alle som har et åpent sinn og vil høre noe helt unikt.

De eks­tremt ta­lent­ful­le mul­ti­mu­si­ker­ne i Gentle Giant var akkurat litt for sære og ori­gi­na­le til å bli vel­dig po­pu­læ­re på 70-tal­let, men det er jo ikke nødvendigvis noe ne­ga­tivt. Ban­det fikk aldri noe ge­di­gent kom­mer­si­elt gjen­nom­brudd, men det nær­mes­te de kom var al­bu­met «Octopus». Ski­va er kanskje ban­dets mest lett­for­døye­li­ge, og fun­ge­rer som en ut­mer­ket in­tro­duk­sjon til deres skrå uni­vers. Plata åp­ner sterkt med «The Ad­vent of Panurge» og «Raconteur, Troubadour», hvor sist­nevn­te in­ne­hol­der et aldeles ny­de­lig mel­lom­spill med stry­ke­re som ak­kom­pag­ne­res av or­gel og Mel­lo­tron. «Knots» de­mon­stre­rer hvor dyk­tig ban­det var på fler­stemt vo­kal, mens «Think of Me with Kindness» må være en av ti­de­nes skjø­res­te og vak­res­te små lå­ter. Li­ker du fort­satt ikke denne ski­va etter tre gjen­nom­lyt­tin­ger, da bør du nok hol­de deg til P4.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.