Glo, også kjent som Geir Lund Orkester, er en videreføring av Geir Lunds albumutgivelse «I bøddelens tegn» fra 2011. Foruten bandets primus motor, Geir Lund, består bandet av de lokale musikerne Morten Strypet, Frode Berntzen, Sjalg Lidsheim og Vegar Ellevseth; en solid sammensetning av musikere som alle bidrar på en god måte.

Albumets tittel tyder på at bandet har store ambisjoner, og flere av låtene er tilsynelatende rettet direkte mot global og nasjonal samfunnsproblematikk. Her er det allikevel rom for bred tolking. Plata er produsert av bandets gitarist Frode Berntzen, og det er tydelig at Glo har funnet sin helt særegne stil i sitt eget musikalske univers.

Bandet bedriver kontinuerlig en dynamisk lek med sjangre og ulike stiler, og det er vanskelig å finne noen umiddelbare sammenligninger. Glo gir deg nemlig litt av alt, men albumet bærer allikevel preg av musikalsk kontinuitet og bandets signatur. Akkurat det er veldig imponerende.

Geir Lunds smårustne vokal ligger flott over det mystiske og moderne lydbildet, og det oppfattes som litt synd at han til tider velger å prate seg gjennom tekstene. Store deler av albumet finner stemningen i det store Kosmos, med måner, planeter og stjerner i metaforiske og bokstavelige hovedroller. Spesielt vår egen bolig Tellus står i fokus gjennom hele albumet, og «Sjørøverskuta Tellus» står som et flott punktum på en vellykket plate.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.