– Det har vært en lang og slitsom prosess, og akkurat nå gleder vi oss bare til å dele albumet med folket, sier Henrik Langgård.

Aktive på scenen

Ringsaker-baserte Adsecula består av gitarist og vokalist Henrik Langgård, gitarist Torgrim Elvsveen trommis Tobias Lyseggen og bassist Jostein Risto. De fire musikerne fant tonen da de studerte ved musikklinja i Stange sammen, og bandet ble startet opp for rundt to år siden.

Adsecula har allerede vist seg fram på en rekke scener på Hedmarken, og de bet godt fra seg under HAs Uhørt-mønstring som et av tre finaleband. Debutalbumet «Talking Heads» slippes 20. juli, og det er spilt inn i Stange Rockeverksted med Return-trommis Øyvind Håkonsen som produsent. I tillegg har Frifond bidratt med 6.000 kroner til trykk.

– Vi er veldig, veldig godt fornøyd med resultatet. Albumet har et garasjepreg, men akkurat det har ikke så mye å si for oss. Det er mange band som startet opp på samme måte som oss, sier gitarist Torgrim Elvsveen.

Ymse-metal

Musikerne forteller at de lar seg inspirere av band som Metallica, Black Sabbath, Avenged Sevenfold, Dream Theater, Pantera og Gojira, og at Adseculas musikk preges av mange ulike sjangre og uttrykk.

– Vi kaller det ymse-metal. Det er en god blanding av progrock. thrash, death-metal og mye annet, sier Tobias Lyseggen.

– Sånn går det når man ikke setter noen grenser, sier Langgård. Nå gleder de seg til å presentere musikken på scenen, og de er allerede klare for spillejobber på Tømmerstock og Tangen Rock Festival. I september spiller de dessuten debutalbumet i sin helhet på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus.

– Vi stiller som support for Wyruz, og det er en konsert vi gleder oss veldig til. Da får vi nok tid på scenen til å spille hele albumet, sier Tobias Lyseggen. Han forteller at de allerede har begynt å se mot framtidige utgivelser.

– Vi er et produktivt band, og hvis vi fortsetter i samme tempo, kommer det mange album framover, sier Lyseggen.

Her får du en smakebit av debutalbumet:
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.