Eple Trio sin nye plate er av det mer tilgjengelige slaget, som er akkurat passe lekent og med akkurat passe mye improvisasjon. Den er såpass rolig at den fungerer utmerket som bakgrunnsmusikk. Men det er dermed ikke sagt at det er en lettvekter! Den fortjener absolutt nærmere lytting.

Instrumenteringen er gjennomsiktig og heldigvis ikke altfor polert. Platen har beholdt et spontant preg, og slikt klarer trioen å skape sitt eget, ledige lydbilde. Noen spor har utmerkede melodilinjer, som gir en litt sånn jazz-på-svenska følelse; deilig avslappet og litt drømmende. Det er sporene som er skrevet av trommerslager Jonas Sjøvaag, men også her jobber trioen godt sammen om å utforske stemningen ytterlig, slik som i «Turnpike», hvor improvisasjonene tar en uventet vending.

Trioen går ellers sin egen veg med mye variasjon i stykkene skrevet av pianist Adreas Ulvo. «Close your Eyes» er en komposisjon som kommer med mange overraskelser, og det er bare å hengi seg til det som skjer. «Alea» er et mer meditativt spor, med sitt rytmiske driv. Trioen kan virkelig kunsten i å bygge opp en låt, slik som «Dust and Sparks» viser. Den spriker nærmest i alle retningen etter en rolig og innbydende start, men de lander det hele på genialt og nærmest innadvendt vis. En mesterlig duett mellom bassen og perkusjon blir levert på «Azzahrat», skrevet av bassist Sigrud Hole. Med orientalske rytmer i starten gir den en god avveksling. Også her ender de tre musikerne i et felles driv, som er et av trioens kjennetegn.


Les også
Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00