Så er da også mezzosopranen fra Furnes en av landets mest profilerte sangere, og opptrer jevnlig med de fremste orkestre og dirigenter i Europa og Asia. «Die wunderbare Sängerin» skrev Frankfurter Allgemeine Zeitung om henne.

Akkurat nå er hun aktuell med albumet «Whispering Mozart» utgitt sammen med pianisten Nils Anders Mortensen. Og den har allerede vakt oppsikt, også på grunn av tittelen på plata. For kan en egentlig hviske Mozart?

– Hittil er det i hvert fall ingen som har sagt det er en teit tittel, sier Marianne Beate Kielland.

– Jeg hadde lyst til å spille inn Mozarts sanger, både fordi de er så fine, og fordi det er mange av dem som ikke er så kjent, sier hun.

Samtidig er det sanger som ikke er ment for de store konsertsalene, men heller små selskaper og saler.

– Jeg har vært opptatt av å skape en intim stemning, sier hun.

Ingen juleplate

Noen av sangene er slike som alle kjenner. En av dem er «Sehnsucht nach dem Frühlinge» – bedre kjent for oss som «Kom mai du skjønne milde».

Vårvisen understreker også at det er langt fra noen juleplate det dreier seg om. Det gjorde hun fra seg i 2012, da hun utga sitt eneste julealbum «Sæle jolekveld».

- Jeg prøvde også da å lage en annen vri på det, mer klassisk og ikke akkurat Jingle Bells, som hun sier.

Det forhindrer ikke at julesesongen er ei travel tid også for henne.

– Jeg er veldig glad i adventstida, sier hun.

For en del år siden hadde hun også i noen år en tradisjonell julekonsert på hjemmebane i Furnes kirke.

Og hjemme i Lofoten, for nå bor hun i Kabelvåg med mann og barn, har hun på bitte lille julaften fast konsert i Lofotkatedralen med sitt eget damekor Lofoten Voices.

– Kirken har plass til 1.200 mennesker så den blir ikke full, men det er veldig stemningsfullt, sier hun.

Mange utgivelser

I ei tid da mange artister snakker om at det ikke lenger er noe poeng å gi ut plater, fortsetter Marianne Beate Kielland med flere utgivelser hvert år. Rundt ti av dem er soloplater. Og det er ikke mange klassiske artister som er så aktive på platemarkedet som henne.

– Å gi ut plater nå er mer for å vise at en er aktiv, og at en holder seg synlig, sier hun.

Hematt til Hamar

Den neste plateutgivelsen hennes vil nok også overraske selv dem som følger tett på karrieren hennes. For neste plate blir med jazzmusikeren Jan Gunnar Hoff. I den forbindelse skal de ha konsert i Vang kirke, og Marianne Beate Kielland skal gjøre en av sine ganske sjeldne konserter på hjemmebane.

– Det er nok ikke mange som ser på meg som en jazz-sanger, sier hun.

– Men det er melodisk musikk, og jeg kommer til å bruke en klassisk innfallsvinkel også på dette.

Og så får hun anledning til å gjenoppleve Hamar-livet.

– Jeg dro ut i 1994, men er jo på besøk flere ganger i året. Og etter at foreldrene mine flyttet tilbake fra Lillehammer til Hamar, kan jeg nesten kalle meg Hamar-jente igjen.

Men fortsatt har hun ikke sunget i Flagstad-salen i kulturhuset. Det skjedde ikke engang da hun i 2015 var hovedartist på Flagstad-festivalen. Så kanskje det er i 2017 det endelig vil skje?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.