Artist: Helge Lien og Knut Hem

Plate: Hummingbird

Vurdert: Lien på piano, og Hem på weissenborn, den opprinnelige Hawaii-gitaren, og dobro, en resonansgitar. Disse instrumentene gir platen en særegen lyd, som gjør seg meget godt med pianospillet til Lien. Lien føyer seg som alltid lett, med sitt drivende spill, som også står sterkt selvstendig. De kaller sjangeren treffende for nordisk, lyrisk americana. Begge har komponert egne låter her, hvor særinteressen til hver er utgangspunktet. Likevel klarer de å spille seg innpå hverandre, og melodiene glir sømløst over fra piano til strengeinstrumentene og vise versa. Det gir fortellende melodier, intense rytmer og et godt driv. En plate som fortjener oppmerksomt lytting, men som også fungerer meget godt som stemningsskaper i bakgrunnen.

Vurdert av: Paula Bjertnes

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.