Med singelen «Hjerte’ Mitt» byr Toril Nybrott på en smakebit fra sitt kommende album.

Singelen er albumets tittellåt, og hvis det er dette som er standarden har lytteren en sterk opplevelse i vente. «Hjerte’ Mitt» er nemlig en ytterst personlig, intim og nær kjærlighetserklæring mellom mor til datter, og datteren Lisa Gabrielsen Nybrott er selv med som duett-makker.

Tekstlinjene forteller en historie om en mor som fikk hele livet snudd på hodet da datteren kom til verden. Om mor-datter-forholdet som utviklet seg gjennom årene, og om datterens overgang fra ung til voksen. Det er en livslang saga som mange mest sannsynlig kjenner seg igjen i, og som de fleste vil kunne sette pris på. Med «Hjerte’ Mitt» oppstår det allikevel noen små problemer.

Vanligvis hyller man artister som byr på sitt eget følelsesliv, men noen ganger kan det faktisk bli litt i overkant. Selve formidlingen er så inderlig at man som lytter føler at artisten bryter litt med intimgrensene. Det tyder på gode formidlings-egenskaper, men det kan også tyde på at man her har tatt i bruk i overkant voldsomme virkemidler.

«Hjerte’ Mitt» lider nemlig litt av at dette er en personlig låt som er skrevet til Lisa Nybrott. Ikke hvem som helst annen. Her er finner man samtidig mye musikalsk snadder.

Strukturen er tradisjonell, men komposisjonen byr allikevel på men lekne og originale melodilinjer. Etter første vers melder stadig flere instrumenter seg på før det hele topper seg mot slutten med et refreng sunget i fellesskap av mor og datter Nybrott.

Vakkert.


Les også
Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.