daWorks Records

Dette er et album hvor unge norske artister tolker hver sin Kalvik-vise, og resultatet er ganske bra. Flertallet av bidragene klarer virkelig å løfte Kalviks tekster, som originalt blir framført noe stivt og nøkternt. Dessuten er komposisjonene for det meste mye mer spennende. Maria Mohns «Natt og dag» er uten tvil høydepunktet, og knapt gjenkjennelig. En litt mer spennende rytme og Trond Trudvangs harstadialekt forbedrer også «Alle som blir igjen».

Men alt blir ikke magisk bedre av å dra ned tempoet, og noen ganger er originalen desidert best. «Ved peisen» høres tidvis ut som en mykpornofilm, og da blir det tungt å svelge den vakre teksten fra Ringenes Herre.

Omtalt av: Anders Dalen

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.