– I dag er det godt å være festivalsjef, sa Anja Katrine Tomter da hun skulle introdusere In The Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, og etter festivalens superlørdag er det lett å forstå at festivalsjefen smiler. Moroa begynte allerede på formiddagen med jazzparade og konsert med Greasy Gravy. Musikere fra Fermate Restaurant ledet det hele an i front av toget, og bak fulgte hundrevis av sangglade mennesker. De aller fleste av dem fra Damenes Aftens storkor-prosjekt, som snart inviterer til Stevie Wonder-konsert.

Tre fulle hus

Like etterpå serverte Heine Totland og Gisle Børge Styve årets jazzlunsj foran 300 mennesker i Hamar Teater. Senere på kvelden var Teatersalen klargjort for nok en fullsatt konsert. Trioen In The Country har etablert et samarbeid med velkjente AnJazz-navn som Knut Reiersrud og Solveig Slettahjell, og arrangørene måtte ty til trappebilletter for å få plass til alle som ville høre resultatet. Knut Anders Sørum avsluttet lørdagskvelden, og også han ble møtt av en stappfull teatersal.

Viktig for byen

Den lokale jazz-entusiasten Reidar Hult var blant dem som fikk med seg samtlige av lørdagens konserter.

– Det er veldig hyggelig å se at det er stappfullt her i kveld, sier han. Hult forteller at har fulgt festivalen tett gjennom mange år, og at han er godt fornøyd etter å ha hørt seg gjennom årets program.

– Det har vært et bredt og variert repertoar. Som jazz-mann synes jeg at er det litt mye annet enn jazz på programmet, men jeg skjønner at det må til for å berge festivalen, sier Hult og fortsetter:

– Det Anja får til år etter år er prisverdig. Dette er en festival som gjør veldig mye bra for byen og kulturlivet her i området, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.