– I dag er det godt å være festivalsjef, sa Anja Katrine Tomter da hun skulle introdusere In The Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, og etter festivalens superlørdag er det lett å forstå at festivalsjefen smiler. Moroa begynte allerede på formiddagen med jazzparade og konsert med Greasy Gravy. Musikere fra Fermate Restaurant ledet det hele an i front av toget, og bak fulgte hundrevis av sangglade mennesker. De aller fleste av dem fra Damenes Aftens storkor-prosjekt, som snart inviterer til Stevie Wonder-konsert.

Tre fulle hus

Like etterpå serverte Heine Totland og Gisle Børge Styve årets jazzlunsj foran 300 mennesker i Hamar Teater. Senere på kvelden var Teatersalen klargjort for nok en fullsatt konsert. Trioen In The Country har etablert et samarbeid med velkjente AnJazz-navn som Knut Reiersrud og Solveig Slettahjell, og arrangørene måtte ty til trappebilletter for å få plass til alle som ville høre resultatet. Knut Anders Sørum avsluttet lørdagskvelden, og også han ble møtt av en stappfull teatersal.

Viktig for byen

Den lokale jazz-entusiasten Reidar Hult var blant dem som fikk med seg samtlige av lørdagens konserter.

– Det er veldig hyggelig å se at det er stappfullt her i kveld, sier han. Hult forteller at har fulgt festivalen tett gjennom mange år, og at han er godt fornøyd etter å ha hørt seg gjennom årets program.

– Det har vært et bredt og variert repertoar. Som jazz-mann synes jeg at er det litt mye annet enn jazz på programmet, men jeg skjønner at det må til for å berge festivalen, sier Hult og fortsetter:

– Det Anja får til år etter år er prisverdig. Dette er en festival som gjør veldig mye bra for byen og kulturlivet her i området, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00