Aldri har jeg sovet bedre enn etter at jeg begynte å høre på Bohren rett før leggetid.

Første gangen jeg hørte på denne skiva gjorde jeg absolutt alt feil. Jeg hadde nettopp kommet hjem fra jobb, jeg var stresset og sulten, det var fortsatt lyst ute. Jeg syntes musikken bare var kjedelig. Så feil kan man ta! Noen dager senere fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke: Jeg la meg på sofaen en sen kveld; utenfor dryppet regnet jevnt fra taket. Det var helt mørkt rundt meg, med kun et par telys som selskap. Likevel så jeg det store lyset. «Sunset Mission» er rett og slett det mest avslappende og suggererende albumet jeg noen gang har hørt. For en introvert og hypersensitiv musikkelsker er dette det nærmeste man kommer himmelen. Vi snakker «ambient darkjazz», mørke og minimalistiske lydtepper med lun og mørk tenorsax oppå. De siste månedene har jeg satt på skiva omtrent hver eneste kveld når jeg legger meg. Som regel sover jeg som et barn i løpet av noen minutter, men er jeg riktig heldig rekker jeg akkurat å få med meg den klagende saxen på «Painless Steel». Albumet får min varmeste anbefaling, men husk å lytte kun når du er i riktig sinnsstemning og trenger dyp ro innerst i sjela.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.